Springlessen

Bij onze manege zijn springlessen geïntegreerd in de wekelijkse lessen.

Eens per kwartaal staat er in de bak een compleet parcours. Alle lesgroepen krijgen dan springles op hun eigen niveau.

Voor de beginnende ruiter wordt dat spelenderwijs gedaan, ze rijden bijvoorbeeld met een knoop in de teugels en/of met de handen op de rug, in verlichte zit over balkjes en maken een klein sprongetje.

Voor de meer gevorderde ruiters wordt de hoogte van de hindernissen aangepast. Tijdens deze lessen wordt er o.a. aandacht besteed aan een goede zit en het correct aanrijden op de hindernissen. Dit is belangrijk om het parcours goed te kunnen springen.

Heb je een aantal keren geoefend en heb je het B-diploma dressuur, dan kun je mee doen met de oefenwedstrijden en diploma rijden voor de springdiploma’s. Daarnaast wordt er een aantal keer per jaar een springwedstrijd georganiseerd, zie voor meer info het kopje Wedstrijden.

Hou op deze site de agenda in de gaten: daar kun je lezen wanneer de volgende springperiode is. Tijdens deze periode van twee weken is het NIET mogelijk om gemiste lessen in te halen.

Veel mensen zouden graag wat vaker springen. Mandy wil graag aan deze vraag tegemoet komen en organiseert aparte springlessen voor iedereen met minimaal een B-dressuur diploma. Houdt voor inschrijven, data en tijden de site of het prikbord in de gaten of vraag je instructrice.