Lessen voor jonge kinderen

Uit de pampers? Op het paard!

Bij de meeste maneges kunnen kinderen vanaf een jaar of zeven beginnen met ponyrijden. Manege Warnaar is anders, wij geven ook lessen aan jongere kinderen. Vanaf ongeveer vijf jaar is uw kind bij ons welkom voor de eerste rijlessen.Mandy Warnaar begeleidt de kleintjes en brengt ze met heel veel geduld de eerste beginselen bij.

Ook zijn er proefjes speciaal voor de kleintjes en het is een prachtgezicht als de leerlingen aan hun hele familie laten zien wat ze al kunnen.

De kleintjes hebben bij het poetsen en opzadelen meer hulp nodig dan de oudere kinderen. Het is voor de instructrice een onmogelijke taak om in haar eentje alle kinderen op tijd op de pony te krijgen, dus wordt het zeer gewaardeerd wanneer bijvoorbeeld papa of mama hierbij helpt. Uiteraard gebeurt dit onder begeleiding van medewerkers/vrijwilligers van de manege.

Zo zijn ouder en kind samen bezig met het paardje en het komt dan ook regelmatig voor dat ouders ook enthousiast worden en zelf willen gaan paardrijden.

Sommige ouders hebben als kind zelf gereden en voelen het weer kriebelen. Andere ouders lijkt het erg leuk om samen met hun kind te gaan rijden. Ook daar is aan gedacht: in veel schoolvakanties biedt manege Warnaar de mogelijkheid om samen met je kind te rijden: de ouder/kind lessen. Zowel ouder als kind dienen wel over enige ervaring te beschikken.