Certificering en samenwerking

Veiligheidscertificaat

Wij beschikken over het veiligheidscertificaat. Dit biedt de garantie dat onze accommodatie voldoet aan de eisen voor veilige beoefening van de paardensport. Kijk hier voor meer informatie over veiligheid.


Zorgmanege

Wij zijn ook een zorgmanege. In samenwerking met Stichting Heemz.org bieden wij een dagbesteding.


VPG Opmeer

Onze manege is sinds januari 2011 de thuisbasis van de VPG (Vereniging Paardrijden Gehandicapten) Opmeer. Zij geven bij ons lessen op de vrijdagavond.

VPG staat voor Vereniging Paardrijden Gehandicapten. Het doel van de vereniging is het laten paard- en ponyrijden door mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking in een hiervoor geschikte omgeving.

Het paard- en ponyrijden kan bedreven worden vanuit een recreatieve en/of therapeutische achtergrond. Er wordt naar gestreefd om alle ruiters en amazones hippische vaardigheden bij te brengen.

De vereniging lest bij ons op de vrijdagavond van 19.00 tot 23.00 uur en heeft eigen instructrices en veel enthousiaste vrijwilligers die meehelpen om de ruiters zo veilig mogelijk te laten paardrijden.

De vereniging kan regelmatig nieuwe ruiters plaatsen en nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Op de site www.vpgopmeer.nl kun je meer informatie vinden en je aanmelden, of kom op de vrijdagavond vanaf 19.00 uur langs op de manege.

VPG De Vrije Teugel

Sinds 2021 heeft VPG De Vrije Teugel haar thuisbasis gevonden bij Manege Warnaar. Iedere dinsdagavond bieden we de mogelijkheid aan mensen met een beperking om te komen paardrijden. De lessen vinden plaats tussen 18:00 uur tot 21:00 uur. De avonden zijn verdeeld in drie groepen. Iedere groep heeft een ander rijniveau, waardoor iedereen kan rijden in een groep waar hij of zij zich het beste thuis voelt.

Met een gezellige groep vrijwilligers worden alle ruiters ondersteund bij het op- en afzadelen van hun paard of pony en wordt er geholpen tijdens het rijden. De lessen worden gegeven door een ervaren instructrice.

Voor meer informatie over VPG De vrije Teugel kun je kijken op www.vpg-devrijeteugel.nl.

Lijkt het jou leuk om te komen paardrijden of om vrijwilliger te worden? Kom dan gerust een keer langs op dinsdagavond of neem contact met ons op: mail@vpg-devrijeteugel.nl.