Showgroep Warnaar

De showgroep is iets heel speciaals en komt voort uit een meisjesfantasie van Mandy Warnaar. Als klein meisje bedacht Mandy al toneelstukjes en daarin mochten de pony’s niet ontbreken.

Wizard of Oz in 2019

Later werd elk ponykamp afgesloten met een uitvoering voor de ouders en andere belangstellenden. De eerste kleine show was in 2002. Mandy, hoogzwanger, was de grote smurf en zeven kleuters, blauw geschminkt en op een kleine pony deden “de zevensprong”. Er werd a capella gezongen, omdat wij nog geen geluidsinstallatie hadden.

Eerste Wizard of Oz

Tijdens de bouw van de nieuwe hal in 2002/2003 kwamen er steeds meer ideeën om een openingsshow te maken. En dat is gelukt. De Wizard of Oz was de inspiratiebron en op meeslepende nummers van Michael Jackson werd een ontzettend mooie show bedacht met dansende kinderen, een dressuurcarrousel en een pas de deux met Mandy zelf. Bijpassende kostuums en schmink maakten het geheel af.

Ook het bestuur van de Landbouwtentoonstelling Opmeer was enthousiast over de show. Een jaar later mochten wij optreden op deze druk bezochte dag. Ring twee was voor ons bestemd. Door de natte weersomstandigheden mochten wij op het hoofdterrein optreden en dat was een groot succes. Zo groot dat wij al weer gevraagd werden voor een volgende keer.

Lion King

Dit moest mooier, grootser, meer paarden en meer dansers en natuurlijk moest het langer duren. In 2007 presenteerden we een 20 minuten durende show met als thema de Lion King. Dat deze show nog meer aansprak bleek uit het verzoek van de organisatoren van de Hooglande feestdagen in Amersfoort. Daar konden wij maar liefste twee keer optreden.

Sneeuwwitje

En dan was de inspiratie bij Mandy nog steeds niet op. In 2009 werd alles uit de kast gehaald met de show Sneeuwwitje. Het hele sprookje werd uitgebeeld. Bijna alle facetten van de paardensport werden in deze show gebruikt. Kleine kinderen als de zeven dwergen op pony’s, de stiefmoeder en de kist op een platte wagen getrokken door twee Friezen, een spectaculaire springcarrousel, een imponerende dressuurcarrousel en de boze heks (Mandy) in volle galop door de ring. Ook deze show mochten wij in Opmeer en Amersfoort opvoeren.

The Sound of Music

Vanaf het vroege voorjaar 2011 werd er geoefend voor de show: The Sound of Music. Een nonnencarrousel, een zangeres te paard, een prachtig rijtuig, een grote groep dansers en zelfs een voltigenummer, het was er allemaal. Ook deze show was in Opmeer en Amersfoort te zien.

Er was eens…

In 2014 werd ons door de organisatie van “Opmeer” gevraagd de show het thema “600 jaar stadsrechten”  mee te geven. Deze show is door Mandy en haar team zelf geschreven. Het thema boeren, burgers en buitenlui werd uitgewerkt met medewerking van een onder andere landheer, burgemeesters, ridders, vissers en boeren. Met enkele aanpassingen kon de show “Er was eens lang, heel lang geleden” ook in Amersfoort en zelfs in Friesland worden opgevoerd.

Er was eens… in 2014.

Grease

In 2017 was het tijd voor Grease! Rock ’n roll, kleurige kleding, een ponywagenrace, dressuurcarrousel en natuurlijk alle bekende liedjes. Grease is feest en gelukkig was het publiek het daarmee eens. Naast Opmeer is de show ook in Amersfoort uitgevoerd.

Swingen met Grease tijdens de Landbouwshow in Opmeer

Tweede Wizard of Oz

Al langer was het een wens van Mandy om de show Wizard of Oz een keer te herhalen om dit keer het echt groots aan te pakken. In 2019 was het zo ver en groots werd het zeker! Met feeën die kunstjes te paard deden, de heks op haar wagen, paardendressuur met Friese paarden, de tovernaar op een indrukwekkende Shire en een spectaculaire springcarrousel. En natuurlijk Dorothy met haar vrienden de vogelverschrikker, de blikke man en de leeuw op de aanstekelijke muziek van The Oz.

Heeft uw organisatie belangstelling voor de show? Bel of mail manege Warnaar.