Mandy Warnaar

Mijn naam is Mandy Warnaar, bedrijfsleidster en instructrice. Mijn partner Nino en ik hebben twee zoons, Gianni en Yuri.

In mijn ponytijd en begin paardencarrière ben ik actief geweest in de wedstrijdsport. Ik deed toen o.a. dressuur, springen en cross op Z-niveau. Maar toen ik mijn opleiding tot instructrice met goed gevolg had afgelegd en een eigen bedrijf begon, liep dit bergafwaarts. Het was niet meer te combineren. Nu geniet ik van het lesgeven, vooral aan kinderen, maar ook aan volwassenen. En waar ik héél erg van geniet is onze showgroep!

Mijn vader, beter bekend als “buurman”

De manege is gestart door mijn vader, beter bekend als “buurman”. Oorspronkelijk was hij veehouder en daarnaast ponyhandelaar. Er kwamen uiteraard buurmeisjes en vriendinnen bij ons op de pony’s af en zo is het verhuren van de pony’s begonnen. Steeds meer koeien gingen weg en er kwamen pony’s voor terug. Ze kregen allemaal een plekje in de oude stolp. Ik gaf toen al wat les en organiseerde wedstrijdjes!

Mijn vader werd steeds ouder en moest het toch eens uit handen geven. In 1994 hebben Nino en ik het bedrijf van mijn ouders overgenomen. Met twee pony’s zijn wij begonnen. Ik gaf steeds meer lessen. Er was nog geen binnenbak, dus gebeurde dit buiten in weer en wind. Ik heb wat in een natte bak lesgegeven! Soms was het weer echt te slecht of de bak ongeschikt om in te rijden, dan moesten alle lessers worden afgebeld en bleven de pony’s en paarden op stal.

Na jaren van bouwvergunning aanvragen bij de gemeente en bezwaren van buren, was het in 2002 eindelijk zo ver: wij mochten bouwen! Vooral Nino heeft hiervoor gezorgd. Hoera een binnenbak. Eindelijk konden de lessen altijd doorgaan.