Aanvullende coronaregels vanaf woensdag 14 oktober

Helaas neemt het aantal coronabesmettingen toe en zijn er daarom extra regels bijgekomen. Gelukkig kunnen we nog steeds blijven paardrijden, zolang we ons aan de volgende regels houden:

  1. De kantine blijft dicht. Het is even niet mogelijk om een drankje te doen na het rijden;
  2. Ouders kunnen niet blijven kijken tijdens de les. Om toch te weten hoe het ging, zal de instructie na de les de ouders vertellen hoe de les verlopen is.
  3. De vorige regels blijven van kracht, dus thuisblijven bij klachten, handen wassen of ontsmetten bij binnenkomst, thuis naar de WC, in je elleboog hoesten/niezen, volwassenen houden 1,5 meter afstand, handschoenen aan als je gaat rijden, enz. Kijk hier meer uitleg hierover.
  4. NIEUW: iedereen van 13 jaar en ouder draagt een niet-medisch mondkapje in de binnenruimtes van de manege (entree, stal). Tijdens het paardrijden hoeft het mondkapje niet gedragen te worden, dus je doet hem af in de bak. De instructie heeft wel in de bak een mondkapje op bij het helpen opstijgen.
  5. Nieuw: voor buitenritten geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen, exclusief instructie. In de praktijk zal dit geen probleem vormen, omdat de tijd van de buitenritten in de les voorbij is.

Het goede nieuws is ook dat wedstrijden voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar die rijden op onze manege zijn toegestaan, zonder publiek. Diplomarijden kan dus doorgaan.

Voor een uitvoerige beschrijving van de nieuwe regels kun je kijken op de website van de FNRS.

About the author

Esther Wagenaar rijdt al sinds 2007 bij manege Warnaar. Eerst meestal op Rozarella, nu al een aantal jaren op Cleopatra. Ze heeft meegedaan aan verschillende shows, o.a. als Maria in The Sound of Music. De laatste paar keren is ze verantwoordelijk voor de muziek.
Esther heeft deze website gebouwd en houdt deze het vaakst bij. Voor vragen over de website kun je bij haar terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *