Weer terug in het zadel

Een bericht van Helga Swart

Hoi allemaal, ik wil graag wat vertellen over mijzelf. Vele kennen mij misschien, maar er zijn ook mensen die mij niet kennen. Ik ben Helga Swart en inmiddels al bijna 9 jaar bij Mandy op de manege aanwezig.

De eerste paar jaar heb ik les gehad en veel plezier beleefd. Helaas kwam daar in juli 2018 een eind aan. Ik ben tijdens een buitenrit van het paard gevallen en brak mijn heup. Mandy heeft de ambulance gebeld en deze hebben mij opgehaald. Na de operatie ben ik langzaam aan weer wat gaan doen.

Helga op Coby

Ik miste de paarden (en iedereen op de manege) zo erg dat ik in april 2019 aan Mandy vroeg of ik haar kon helpen. Gelukkig vond ze dat een goed idee en ben ik begonnen met een groepje op donderdagmiddag. Ik kreeg daar zoveel energie en voldoening van! Tijdens de lessen die mochten doorgaan in de coronaperiode was ik op stal om de kids te helpen met poetsen en zadelen. Daarna helpen met opstappen en na de les weer helpen afzadelen. Zo leuk en heel dankbaar en gezellig!

Afgelopen jaar vroeg Mandy: zou je nog durven rijden? Ja hoor, ik heb geen angst (nou, ik weet nu wel wat de gevolgen kunnen zijn). Ik mocht op Coby meerijden. Jeetje, wat was het fijn om weer op een paard te zitten! Nu rijdt ik af en toe een lesje mee, waar ik erg veel van geniet. Ik merk dat je snel angst kunt overwinnen als je doet wat je graag wilt.

Wie weet komen we elkaar een keer tegen.

Groetjes, Helga.

About the author

Esther Wagenaar rijdt al sinds 2007 bij manege Warnaar. Eerst meestal op Rozarella, nu al een aantal jaren op Cleopatra. Ze heeft meegedaan aan verschillende shows, o.a. als Maria in The Sound of Music. De laatste paar keren is ze verantwoordelijk voor de muziek.
Esther heeft deze website gebouwd en houdt deze het vaakst bij. Voor vragen over de website kun je bij haar terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *