Coronamaatregelen per 15 januari

Goed nieuws! We mogen allemaal weer sporten en dus ook paardrijden. Fijn voor ons en voor de paarden en de pony’s. Vanaf deze week hopen we iedereen weer terug te zien in de les om lekker te gaan rijden.

Wel gelden de volgende regels:

QR-code:

Vanaf 18 jaar en ouder zijn we in de binnenruimtes verplicht om naar een geldige QR-code te vragen voor een coronacheck. Meer informatie over een QR-code vind je hier.

Geen publiek:

Omdat het bij de bakrand en in de stallen niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, vragen we aan ouders en ander bezoek om buiten te blijven. Helaas is het dus niet mogelijk om te helpen bij het poetsen en opzadelen of om te blijven kijken. Ook de kantine blijft dicht.

Mondkapje:

We vragen iedereen vanaf 12 jaar en ouder om een mondkapje te dragen in de binnenruimtes. Natuurlijk mag hij af als je in de stal je paard of pony aan het poetsen bent of als je gaat rijden.

Let op! Het advies voor het gebruik van mondkapjes is aangepast. Draag geen stoffen of eigen gemaakte mondkapjes meer. Je kunt beter wegwerpmondkapjes gebruiken, zoals verkrijgbaar in supermarkten en drogisterijen. Hierbij krijgen medische mondkapjes van minimaal type II de voorkeur. Zorg dat het mondkapje je neus, mond en kin bedekt.  Meer informatie vind je hier.

In de zadelkamer:

Ga met maximaal twee personen de zadelkamer in. Wacht dus even op elkaar bij het halen en terugbrengen van het tuig.

Handschoenen:

Draag handschoenen als je gaat poetsen en rijden. Gebruik zo veel mogelijk je eigen poetsspullen.

Basisregels:

De basisregels zijn weer van toepassing, dus:

  1. Houdt zo veel mogelijk 1,5 meter afstand;
  2. Was je handen regelmatig;
  3. Nies of hoest in je elleboog;
  4. Blijf thuis bij klachten en laat je testen.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat we kunnen blijven paardrijden!

About the author

Esther Wagenaar rijdt al sinds 2007 bij manege Warnaar. Eerst meestal op Rozarella, nu al een aantal jaren op Cleopatra. Ze heeft meegedaan aan verschillende shows, o.a. als Maria in The Sound of Music. De laatste paar keren is ze verantwoordelijk voor de muziek.
Esther heeft deze website gebouwd en houdt deze het vaakst bij. Voor vragen over de website kun je bij haar terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *