Manege Warnaar Spelen

Zondag 21 april

Deze zomer kunnen we genieten van de paardensport tijdens de Olympische Spelen in Parijs, maar eerst hebben we de Manege Warnaar Spelen! Hierin strijden de verschillende groepen van manege Warnaar tegen elkaar op de onderdelen dressuur, WE en springen. Je gaat niet alles doen, maar vertegenwoordigers van elke groep zijn ingedeeld bij dressuur, WE of springen. De groep die het bij de verschillende onderdelen het beste heeft gedaan, wint. Blijf dus vooral gedurende de dag de leden van je groep aanmoedigen! Voor het groepsgevoel kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld dezelfde kleding aan te trekken tussen de proeven door.

Dressuur

In de ochtend beginnen we met dressuur. Het gaat om proef 5 van klasse B en proef 9 van klasse L1, allebei uit 2016. Je kunt ze downloaden en zoveel mogelijk uit je hoofd leren, al is er natuurlijk ook een voorlezer.

Als dressuur is afgelopen, helpen alle ruiters die deelnemen aan WE en springen bij het opbouwen van de hindernissen.

WE parcours

Bij dit parcours aan het begin van de middag zijn de hindernissen vaak niet om overheen te springen, maar om je behendigheid en de samenwerking met je paard te laten zien. Denk aan het lopen door een poortje, wenden tussen balkjes en iets van A naar B brengen.

De volgorde van het parcours leer je bij het opbouwen, maar staat ook getekend op een groot vel bij het prikbord en/of op de deur naar de bak.

Het is leuk om te zien, dus blijf kijken en aanmoedigen!

Springparcours

Na het WE helpen we, waar nodig, mee voor het ombouwen naar het springparcours. Ook dit parcours kun je getekend vinden op het prikbord en/of de deur naar de bak. Het is de categorie met de meeste deelnemers, dus hier wordt het echt spannend!

Mandy heeft alle deelnemers al ingedeeld en maakt een startlijst die je straks op de website vindt.

Je krijgt ook punten voor het geheel met je paard, dus maak er iets moois van. Kom op tijd om je paard of pony er prachtig uit te laten zien en trek zelf ook je mooiste ruiterkleding aan.

Veel plezier op onze eerste Manege Warnaar Spelen!

About the author

Esther Wagenaar rijdt al sinds 2007 bij manege Warnaar. Eerst meestal op Rozarella, nu al een aantal jaren op Cleopatra. Ze heeft meegedaan aan verschillende shows, o.a. als Maria in The Sound of Music. De laatste paar keren is ze verantwoordelijk voor de muziek.
Esther heeft deze website gebouwd en houdt deze het vaakst bij. Voor vragen over de website kun je bij haar terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *