Irene Attema

Mijn naam is Irene Attema. Ik woon in Hoorn. Sinds 2007 rij ik met veel plezier op Manege Warnaar. Sylvana en Isabel zijn mijn favoriete pony’s.

Van jongs af aan ik heb ik gereden op Manege Moedig Voorwaarts in Leiden waar zowel mensen met en zonder beperking kunnen paardrijden. Gedurende mijn studietijd heb ik daar meerdere uren per week aan kinderen en volwassenen les gegeven en ruiterkampen begeleid.

In het dagelijks leven werk ik als orthopedagoog/schoolpsycholoog in Hoorn op De Eenhoorn-Stormvogel, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen.

Sinds de zomervakantie van 2011 geef ik op zaterdagochtend les op Manege Warnaar. In 2012 heb ik mijn diploma basisinstructeur behaald.

Eén van mijn lessen op zaterdag, het orthopedagogisch paardrijden, is bedoeld voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben bij het rijden door een beperking, leerproblemen, een stoornis, angst of jonge leeftijd. Naast het leren paardrijden wordt er aandacht besteed aan ontwikkelen van zelfvertrouwen, leren omgaan met emoties, aanleren van sociale en communicatieve vaardigheden, verbeteren van de concentratie, bevorderen van hetlichaamsbesef en de zelfstandigheid vergroten.

In weekenden en schoolvakanties ben ik vaak op de manege te vinden om mee te helpen en te rijden.